vrijdag 6 oktober 2017

Regering gaat over tot uitbetaling koopkrachtversterking aan overheidsgepensioneerden

'Regering gecommitteerd aan lotsverbetering ambtenaren en gepensioneerden, maar kan geen ijzer met handen breken'


De regering zal in december de overheidsgepensioneerden Srd 375 aan koopkrachtversterking uitbetalen. Daarna volgt de Srd 500 die aan ambtenaren wordt betaald. In oktober ontvangen de gepensioneerden Srd 200 en dat bedrag wordt ook in november uitbetaald. Dan is de Srd 100 aan koopkrachtversterking met terugwerkende kracht ingelopen. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt vandaag, vrijdag 6 oktober 2017, op Starnieuws dat hij eerder uitgelegd heeft aan de voorzitster van de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), Renate Wouden-Bhugwandass, dat er nog geen ruimte was om de koopkrachtversterking van Srd 500 nu te betalen. Dit bedrag wordt in 2018 met terugwerkende kracht ingelopen.

Hoefdraad legt uit, dat de meerkosten aan onderwijsgevenden en ambtenaren in vergelijking met september 2016 in september dit jaar zo'n Srd 200 miljoen is. In deze periode is de herwaardering van leerkrachten gerealiseerd. De ambtenaren hebben van april tot en met juni Srd 375 per maand aan koopkrachtversterking ontvangen. Dit bedrag is in augustus verhoogd naar Srd 500.

De extra kosten die aan gepensioneerden zijn betaald van oktober 2016 tot en met september 2017 is Srd 30 miljoen op basis van Srd 100 per maand. De koopkrachtversterking met terugwerkende kracht van Srd 100 over tien maanden in de periode december 2015 tot en met september 2016 is Srd 15 miljoen. Het gaat om een totaal bedrag van Srrd 45 miljoen.

Bij een uitkering van Srd 375 per maand aan gepensioneerden uit overheidsdienst zal dat per maand Srd 9.3 miljoen zijn. De uitkering van de koopkrachtversterking op basis van Srd 500 voor gepensioneerden zal Srd 12.5 miljoen bedragen.

'De verbetering van staatsfinanciën over dit jaar heeft zich continu vertaald naar lotsverbetering van de ambtenaren en ook de gepensioneerden. Maar, ik benadruk weer dat verbetering stap voor stap gaat. De regering is gecommitteerd aan lotsverbetering van de ambtenaren en gepensioneerden maar kan geen ijzer met handen breken', stelt de bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten