vrijdag 6 oktober 2017

'Leila Matroos-Lasten en José Jardim nieuwe directeuren Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten'

Curaçaose minister van Financiën Gijsbertha heeft benoemingen nog niet bevestigd


Hoewel nog niet officieel, zijn Leila Matroos-Lasten en José Jardim de namen van de nieuwe directeuren van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dit is vernomen uit doorgaans goed geïnformeerde kringen dichtbij de Curaçaose minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 6 oktober 2017.

De bewindsman zelf was onbereikbaar om het bericht te kunnen bevestigen. Matroos-Lasten zou de opvolger zijn van Gerald ‘Jerry’ Hasselmeyer, die in verband met het bereiken van de wettelijk vastgestelde pensioenleeftijd eerder aftrad, terwijl Jardim de functie inneemt die nu nog wordt bekleed door Alberto ‘Chos’ Romero, die later dit jaar om dezelfde reden terugtreedt. Romero is financieel-economisch directeur en momenteel tevens waarnemend president.

Beiden nieuwe directeuren - formeel: leden van de Raad van Bestuur (RvB) - zijn nu nog elders werkzaam. Matroos-Lasten is adjunct-directeur bij het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC). Daarvoor was zij chief financial officer (cfo) bij telecombedrijf UTS en eerder was Matroos-Lasten werkzaam bij ING Bank op Curaçao en als accountant bij KPMG.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten