donderdag 26 oktober 2017

Vraagtekens bij veiligheid rond Kantongerecht aan mgr. Wulfinghstraat

Bezoekers parkeren auto's op trottoirs over hele lengte van de straat, aan beide zijden

Kantongerecht heeft niet eens voldoende parkeerruimte heeft voor eigen personeel


De Mgr. Wulfinghstraat, die de Henck A.E. Arronstraat verbindt met de Van Rooseveltkade, is vanouds bekend om de RK-scholen, die er langs en in de omgeving liggen en de verkeersdrukte die er voor en na school ontstaat. Met de komst van het nieuwe Kantongerecht, dat al enkele maanden functioneel is in de Wulfinghstraat, is de verkeersdrukte vooral tijdens spitsuren aanmerkelijk toegenomen, aldus het Dagblad Suriname donderdag 26 oktober 2017.

Aangezien het terrein van het Kantongerecht niet eens voldoende parkeerruimte heeft voor haar eigen personeel, laat staan voor bezoekers, zijn de trottoirs over de hele lengte van de straat, aan beide zijden van de weg bezet door aldaar geparkeerde voertuigen.

De Van Rooseveltkade, Julianastraat, Koninginnestraat en Prins Hendrikstraat tot voorbij het St. Vincentius Ziekenhuis zijn dagelijks een parkeerhaven geworden. De verkeersveiligheid laat veel te wensen over.

'De beveiliging van het Kantongerecht met een uitstraling naar de wijde omgeving is ook in gedrang. Criminelen zijn onberekenbaar; het is te verwachten dat zich gaandeweg calamiteiten kunnen voordoen. Bij het opzetten van het Kantongerecht in deze straat is er klaarblijkelijk geen rekening gehouden met de veiligheid', liet een juriste zich ontvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten