donderdag 26 oktober 2017

Korfbalteams uit Colombia, Brazilië en Argentinië komen naar Emmen en Stadskanaal...

Teams bereiden zich in Emmen voor op internationaal korfbaltoernooi in Stadskanaal


Drie internationale clubteams uit Zuid-Amerika komen 31 oktober en 2 november naar Emmen om oefenwedstrijden te spelen tegen korfbalvereniging EKC 2000. De teams uit Colombia, Brazilië en Argentinië komen naar Emmen om zich voor te bereiden op het internationale korfbaltoernooi in Stadskanaal. Het toernooi wordt op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november in De Spont in Stadskanaal  gehouden. In de week voorafgaand trekken de internationale teams onder andere langs Emmen voor een oefenronde. Dit meldt de nieuwswebsite Emmen.nu vandaag, donderdag 26 oktober 2017.

Lobos/Qata korfball club is twee jaar geleden opgericht in Argentinië. Dit is gerealiseerd door twee spelers van het Argentijns team: Lucas Gonzalez and Sebastian Josue Iula. Het team is begonnen onder de naam LOBOS/UNAJ en bestond in het begin uit leraren en studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vrij snel hierna groeide de vereniging en ging deelnemen aan de competitie. Afgelopen jaar is het team kampioen geworden in Argentijnse competitie.


Uit Brazilië komt het team 'Colegio Municipal do Sana'. Het is een team van een openbare school. De school staat in een buitenwijk van Rio de Janeiro, in Macae. Op dit moment studeren er ruim 300 studenten en werken er ruim 80 medewerkers waarvan 44 docenten. Korfbal is begonnen in 2014 na een introductie door Juan Leal Garcia, de docent lichamelijke opvoeding. Korfbal is een verplicht vak geworden en is door 50 studenten als keuzevak gekozen. In 2016 heeft het team in Argentinië gespeeld en zijn er drie spelers gekozen in het nationale team.


Na de World Games in 2013 in Cali - Colombia, richtte een groep spelers de Black Fenix Korfball Club op. Het team had de lastige taak om korfbal te verspreiden in het land. Een flink aantal spelers van de club speelde in het nationaal team dat al toernooien had gespeeld in Brazilië, Argentinië en de Dominicaanse republiek. Achter de Dominicanen werd het team tweede tijdens de Pan Amerikaanse kampioenschappen in 2014.

De drie teams spelen op 31 oktober in Sporthal Bargeres vanaf 19.45 uur een oefenwedstrijd tegen de senioren teams van EKC 2000. Daarnaast worden er drie wedstrijden gespeeld vanaf 19.15 uur op donderdag 2 november tegen het juniorenteam en seniorenteams van EKC 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten