donderdag 26 oktober 2017

Helikopter van Pegasus Air Services maakt noodlanding vanwege hevig onweer

(Bron foto's: Akshay Gajadien)
Inzittenden verbieden tevergeefs buurtbewoners om foto’s te maken


Een helikopter van het bedrijf Pegasus Air Services heeft dinsdagmiddag een noodlanding moeten maken door hevig onweer. Dit gebeurde rond drie uur in de stromende regen op het open terrein van Ramcharan’s Playground op de hoek van de Dageraadweg en Lachmisingweg te Highway, aldus woensdag 25 oktober 2017 het Dagblad Suriname.

Buurtbewoners schrokken van de enorme lawaai die de helikopter maakte bij de landing. Ze dachten in eerste instantie dat de kist gecrasht was. Later werd duidelijk dat het om een noodlanding ging.

 Een aantal buurtbewoners poseerde voor de helikopter op foto’s te maken. Er zaten drie personen in, waaronder vermoedelijk twee Brazilianen. Bij een van de personen was een been in het gips.

De inzittenden verboden de buurtbewoners om foto’s te maken, echter zonder resultaat. Na een half uur vertrok de helikopter weer naar zijn eindbestemming te Zorg en Hoop.

Een medewerker van Pegasus Air Services bevestigt, dat het inderdaad om een noodlanding ging. 'De piloot had wel radiocontact met de Luchtvaartdienst. Het weer was te slecht om verder te vliegen. De piloot heeft een geschikte open plek uitgekozen om te landen. Zodra het weer opgeklaard zou zijn, zouden ze verder vertrekken na afstemming met de Luchtvaartdienst.'

De helikopter kwam van het binnenland en ging richting het vliegveld te Zorg en Hoop. (foto’s: Akshay Gajadien)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten