donderdag 26 oktober 2017

Onvrede bij OBS over niet uitvoeren overeenkomst met minister Robert Peneux

'Leden kunnen niet rijden of varen, er was immers gerekend op 40% verhoging tarieven'


De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) begrijpt niet waarom er geen uitvoering wordt gegeven aan de overeenkomst die getekend is met minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De organisatie zegt dat de leden niet kunnen rijden of varen, want er was gerekend op de 40% verhoging van de tarieven. De bus- en boothouders zijn niet in staat de brandstof te betalen, zegt secretaris Radjeshkoemar Ori vandaag, donderdag 26 oktober 2017, op Starnieuws.

De OBS vindt het erg dat minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie beschuldigingen heeft geuit over ongeregeldheden. In dit geval zou dan de fout liggen bij de overheid zelf.

Bij de OBS gaat het er om dat sinds 2012 de tarieven niet zijn aangepast. Na lang onderhandelen is er een overeenkomst bereikt. Wanneer het op betaling aankomt, worden allerlei zaken naar voren gebracht, zonder dat de afspraak wordt nageleefd, aldus Ori.

Wat het OBS betreft zullen de bussen niet rijden en de boten niet varen wanneer het afgesproken tarief niet wordt betaald. Het is jammer dat de duizenden schoolkinderen weer de dupe hiervan worden, zegt Ori.

Hij benadrukt dat in de vakantie de bus- en boothouders niet worden betaald. Zes weken lang waren er geen inkomsten. 'En nu is de verhoging niet betaald, terwijl de brandstofprijzen in oktober behoorlijk omhoog zijn gegaan. De leden kunnen geen brandstof kopen. De OBS wil uitvoering van het akkoord.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten