donderdag 26 oktober 2017

Statenvergaderingen Curaçao over de begroting 2018 gestart

Gerrit Schotte heeft in totaal 183 vragen voor de 9 ministeries vervat in 22 pagina's document


De Statenvergaderingen over de begroting 2018 starten vandaag, donderdag 26 oktober 2016, aldus het Antilliaans Dagblad. Verdeeld over vier dagen zullen telkens verschillende ministeries besproken worden. 

Gerrit Schotte (MFK) heeft de vragen over de begroting op papier gezet en de Statenvoorzitter en tevens alle ministers apart verzocht deze vragen in de vergaderingen te beantwoorden. Dat vragen van tevoren gesteld worden ter beantwoording in de Staten, is usance bij begrotingsbehandelingen, zo laat Statenvoorzitter William Millerson desgevraagd weten. Hij is overigens zelf niet bij de vergaderingen aanwezig vanwege een verblijf in het buitenland.

Schotte stuurt een 22 pagina’s tellend document mee (zie onderaan) met voor elk ministerie (9) een reeks vragen, in totaal 183. Van alle ministeries wil hij vooral alle ins en outs weten van de overheids-nv’s die onder het betreffende ministerie vallen. Verder worden bij de verschillende ministeries specifieke vragen gesteld over begrote bedragen, voornamelijk waarom die verhoogd, dan wel verlaagd zijn. In dit verslag worden alleen enkele vragen uitgelicht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten