donderdag 26 oktober 2017

Oplevering oeverbescherming voor de marktplaats Domburg medio december

(Bron foto: NII)
Project behelst bouw van een solide damwand over een lengte van 330 meter


De oeverbescherming voor de marktplaats Domburg wordt medio december opgeleverd. De werkzaamheden zijn begonnen in 2015 en er is een bedrag van Srd 31 miljoen voor uitgetrokken. Dit zegt Santosh Soman, directeur Civiel Technische Werken van het ministerie Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) woensdag 25 oktober 2017, tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

De directievoering ligt in handen van een consortium van Surinaamse ingenieursbureau’s.

Domburg, de omgeving van de marktplaats, is jarenlang getroffen door getijwerking en golfbeweging van het rivierwater. Hierdoor ontstond afslag van de oever. Bij hoge golven had de hele omgeving hinder van het overtollige water dat de percelen binnenstroomde.

Directeur Soman gaf aan, dat het project behelst de bouw van een solide damwand over een lengte van 330 meter. De constructie bestaat uit stalen damwanden. Op de rivierbodem is steenbestorting aangebracht tegen erosie. Op de damwanden is een betonnen deksloof aangebracht.

Er komt speciaal voor bezoekers een looppad over de lengte van de damwand en een aanmeersteiger voor kleine boten.

Het overgrote deel van het werk is reeds gedaan en volgens de directeur ligt alles op schema. Hij verwacht dat het project in december van dit jaar wordt opgeleverd. De financiering voor de bouw van deze oeverbescherming is gehaald uit de Staatsbegroting. Het infrastructurele werk heeft een levensduur van minimaal 75 jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten