donderdag 26 oktober 2017

In 2018 kan in heel Suriname digitale televisie worden ontvangen

Telesur plaats dit jaar nog een zendmast te Pusugrunu en Tepu

In de uiterst zuidelijke regio's komen in 2018 zes masten


Digitale televisie wordt op steeds meer plekken in het land ontvangen. Vanaf de lancering ervan eind 2014, heeft Telesur in vijftien masten geïnvesteerd langs het kustgebied en in het binnenland. Het bedrijf gaat dit jaar nog twee masten opzetten te Pusugrunu en Tepu. 

'Voor 2018 staan er nog eens zes gepland. Die komen in de uiterst zuidelijke regio's van het land te staan, waaronder Amotopo, Kwamalasamutu en Coeroeni. Hiermee zal in heel Suriname digitale televisie kunnen worden ontvangen. We zijn op schema om heel het land hiermee te ontsluiten in 2018', zegt Jennis Asraf, hoofd van de afdeling Communicatie van Telesur, vandaag, donderdag 26 oktober 2017, in de Ware Tijd.

'De mast te Palumeu is onlangs in gebruik genomen en ik kan zeggen dat het ontroerend was om te zien hoe de kinderen in dat dorp hebben gereageerd na voor het eerst digitale televisiebeelden te hebben gezien. Er zijn gevallen waar masten moeten worden opgezet op een berg waar geen mensen wonen om de transmissie van signalen beter te faciliteren. In zulke gevallen moet alles worden ingevlogen of per boot worden getransporteerd. Deze kosten slokken 80 procent van de investeringen op.'

De investeringen zorgen ook voor werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking.

De uitbreiding van het netwerk van masten door Telesur komt de televisiebedrijven van de overheid, ATV en STVS, ten goede. 'We hebben een samenwerking om de twee staatsbedrijven te accommoderen. Daarnaast wordt het telefoonverkeer ook meegenomen', aldus Asraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten