dinsdag 17 oktober 2017

Oud-Assembleelid Soetimin Marsidih (Pertjajah Luhur) overleden


Marsidih was toegetreden tot de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging


Soetimin Marsidih, Assembleelid voor de Pertjajah Luhur (PL) in 2010-2015, is na enige tijd ziek te zijn geweest, vanmorgen, dinsdag 17 oktober 2017, overleden. Marsidih was leerkracht Engels.

Hij was in 2010 de lijsttrekker van de PL in Nickerie. De partij, die in Volks Alliantie verband de verkiezing was ingegaan, bleek succesvol te zijn in Nickerie. Marsidih werd gekozen als Assembleelid.

In 2015 werd Marsidih niet meer gekandideerd. Zijn plaats werd ingenomen door William Waidoe, die ook is binnengekomen in de V-7 combinatie.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt op Starnieuws, dat Marisidih was toegetreden tot de HVB, de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging van Raymond Sapoen. Daarna was er weinig contact met hem. PL-kernen van Nickerie hadden Somohardjo op de hoogte gesteld van zijn ziekte. 

Rekening houdend met de gevoeligheden rondom de politieke situatie, acht Somohardjo het verstandiger om geen direct contact te maken, maar er is samen met de kernen voor hem gebeden. De PL-voorzitter condoleert alle nabestaanden namens de partij en wenst hen heel veel kracht toe. Aan de structuren van de PL Nickerie is gevraagd om adhesie te betuigen en aanwezig te zijn bij de begrafenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten