dinsdag 17 oktober 2017

Groep Chinezen in Markt Zuid verbaal aangevallen en trekt zich terug

(Bron foto: NII)
Chinezen werden meer als concurrenten gezien dan als partners binnen de markt


Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost, marktmeester Cirano Walter en leden van de Chinese Youth Federation zijn doende het roer om te gooien bij de Markt Zuid, omdat de groep Chinezen, die onlangs een plek werd toegewezen onder de markt, verbaal zijn aangevallen wat gemaakt heeft dat zij zich heeft teruggetrokken. Dit bericht vandaag, dinsdag 17 oktober 2017, Nationaal Informatie Instituut (NII).

'Als je echt daar komt om je werk te doen en bij de eerste dag, bij de opening, word je al zwaar belaagd en aangevallen van alle kanten. Dan doe je een stap terug en dat is ook gebeurd', vertelt de districtscommissaris.

(Noot Suriname Mirror: in het originele bericht van het NII staan in bovenstaande zin drie grammaticale fouten:
en dit is een 'instituut'....)

Nerkust stelt, dat er onenigheid was bij de belangenorganisatie binnen Markt Zuid en enkele standhouders. De groep Chinezen werd meer als concurrenten gezien dan als partners binnen de markt.

Door de investering die er is gedaan om de markt op een hoger niveau te krijgen is het van groot belang dat er een goede samenwerking is tussen partijen.

De districtscommissaris vertelt verder dat wanneer er wordt gewerkt aan het vergroten van de aantrekkingskracht en de verruiming van de varianten, de huidige verkopers dat niet moeten vertalen als een aanval. Men moet het juist zien als een moment waarbij meer klanten worden aangetrokken naar de markt. Er wordt momenteel gewerkt om de onwetendheid van de marktverkopers te corrigeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten