dinsdag 17 oktober 2017

Minister Welzijn over stagnatie bouw nieuw hoofdbureau politie: 'Er wordt gewerkt naar een oplossing'

Bewindsman zet gedetineerden in voor schoonmaak overwoekerd  bouwterrein

 
Minister Ferdinand Welzijn, waarnemend minister van Justitie en Politie, heeft besloten gedetineerden in te zetten voor de schoonmaak van het terrein op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat, daar waar feitelijk al een nieuw hoofdbureau van politie had moeten staan. De eerste steen werd daar vlak vóór de verkiezing in 2010 gelegd door toenmalig vicepresident Ramdien Sardjoe en de ministers Chandrikapersad Santokhi (Justitie en Politie) en Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken. 

Het gebouw en de locatie werden echter afgekeurd tijdens regering Bouterse-I.

'Er is een rechtszaak gaande, maar deze kan nog lang duren. Intussen raakt het terrein overwoekerd, terwijl zwervers daar huis houden. De overheid blijft verantwoordelijk voor het terrein', aldus de bewindsman vandaag, dinsdag 17 oktober 2017, op Starnieuws.

De penitentiaire ambtenaren en de bestuursdienst Paramaribo Noord-Oost houden toezicht op de werkzaamheden.

Minister Welzijn zegt verder, dat er met de ondernemer gezocht wordt naar een oplossing van het vraagstuk. Hij verwacht dat partijen elkaar zullen vinden. 'Er wordt gewerkt naar een oplossing', zegt hij, maar kan nu niet in detail treden. Het is wel belangrijk, dat er een hoofdbureau van politie komt. Het ministerie heeft een geschikte locatie op het oog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten