dinsdag 17 oktober 2017

IMF tevreden over economische ontwikkeling Suriname

Minister Hoefdraad heeft 'constructief' gesprek met delegatie Internationaal Monetair Fonds
 
 
Een delegatie van Suriname, geleid door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, heeft een ontmoeting gehad met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF-team werd voorgezeten door Alejandro Werner, directeur van de afdeling Westelijk Halfrond. De vergadering vond gisteren plaats in de marge van de jaarlijkse vergadering van het IMF fonds en de Wereldbank in Washington, aldus vandaag, dinsdag 17 oktober 2017, het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Volgens minister Hoefdraad is de bijeenkomst zeer constructief verlopen. Suriname heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een update te geven over de economische ontwikkeling, de overheidsfinanciën en het Bruto Binnenlands Product (BBP). De ontwikkelingen op vrijwel alle gebieden zijn positief, hetgeen door het IMF ook is bevestigd.

Het fonds zegt ingenomen te zijn met het feit, dat de economie zich aan het herstellen is.

De regering zal zich de komende periode buigen over het rapport van Jacobs Consultancy dat handelt over de ontwikkelingen binnen de NV. Energiebedrijven Suriname (EBS). De bedoeling is de uitgaven van het bedrijf te verminderen en de inkomsten te verhogen om zo de onderneming gezond te maken.

Minister Hoefdraad geeft aan, dat in maart en april van 2018 de Artikel 4 missie van het IMF zal plaatsvinden. In januari en februari van het komend jaar vindt ook de Staff Visit plaats waarbij weer een update gegeven zal worden van de Surinaamse economie.

De delegatie van Suriname tijdens het gesprek met het IMF bestond uit Hoefdraad, governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname, Bernard Fritz–Krockow (Senior Adviseur ministerie van Financiën) en Karel Eckhorst,  Advisor to the Executive Director landengroep Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten