zondag 14 juni 2020

ABOP-Assembleelid Bee: 'De situatie in Marowijne is heel ernstig'

'Mensen hebben geen geld om hun gezin te voeden'


Assembleelid èn secretaris van de ABOP, Marinus Bee, zegt zondag 14 juni 2020 op Starnieuws, dat de situatie van de winkels in Moengo en Albina nog steeds niet veel is verbeterd. Intussen is de distributie van goederen aarzelend begonnen, maar veel winkels zijn nog gesloten of verkopen via de luiken. De leveranciers van goederen hebben aangegeven aan Bee, dat er heel veel onduidelijkheid was over de dispenstatiebrieven. Sommigen hebben nog steeds geen ontheffingsbrief. 

Bee stelt, dat in Albina veel winkels gesloten zijn. De mensen kunnen nauwelijks hun boodschappen halen.

De volksvertegenwoordiger, die herkozen is in Marowijne, voert aan dat er veel leed is onder de mensen. In Paramaribo en Wanica worden Covid-pakketten verdeeld, maar dit is niet het geval in de verre districten. Die mensen hebben het behoorlijk moeilijk. Door de strenge maatregelen van het Covid-Managementteam zijn de economische activiteiten zo goed als stil komen te liggen. De meeste mensen hebben geen inkomsten.

'Weinig mensen hebben een vaste baan. De situatie is heel ernstig', zegt Bee. Hij vindt dat er snel maatregelen moeten komen, want zo kan volgens hem niet langer worden doorgegaan. 'Mensen hebben geen geld om hun gezin te voeden,'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten