zondag 14 juni 2020

'Three Amigos' bundelen krachten om filmindustrie Mexico te steunen

Trio Oscarwinnende Mexicaanse filmregisseurs zet Audiovisueel Noodfonds Sifonoforo op


Fonds wordt ondersteund door Mexicaanse Filmacademie, ruim 40 productiebedrijven en actrice en zakenvrouw Salma Hayek


Een trio van Oscarwinnende Mexicaanse filmregisseurs, bekend als 'The Three Amigos', lanceerde donderdag 11 juni 2020 een fonds om werknemers in hun branche te helpen die zwaar getroffen zijn door de coronavirus pandemie. 

Guillermo del Toro, Alejandro Gonzalez Inarritu en Alfonso Cuaron zeiden dat hun Audiovisueel Noodfonds ('Sifonoforo') bedoeld is voor iedereen in de filmindustrie die financiële hulp nodig heeft te midden van de chaos veroorzaakt door Covid-19.

'Dit is een manier vinden om als industrie, als collega's, als mensen, handen vast te houden ... Het is de kracht van de vakbond zonder iemand om hulp te vragen', zei Inarritu, 56, in een videoconferentiegesprek vanuit Mexico-Stad.



Het fonds wordt ondersteund door de Mexicaanse Filmacademie, meer dan 40 productiebedrijven en actrice en zakenvrouw Salma Hayek. Het heeft 10 miljoen peso's ($ 614.000) opgehaald. Het zal worden uitgekeerd als betaling van 20.000 peso's onder technische werknemers die getroffen zijn door de pandemie, waardoor ongeveer 30.000 gezinnen zonder inkomen in de lokale industrie zitten.


De organisatie zei, dat geïnteresseerden in hulp zich zouden moeten aanmelden via de website van de Mexicaanse Filmacademie.

De Three Amigos hebben vijf Best Director en twee Best Picture Oscars onder hen, terwijl hun acteurs en crews tal van andere Academy Awards hebben gewonnen. De 58-jarige Cuaron won de Oscar voor beste regisseur voor Gravity (2013) en Roma (2018), Inarritu voor Birdman (2014) en The Revenant (2015) en del Toro, 55, voor The Shape Of Water (2017). Birdman en The Shape Of Water wonnen ook de Best Picture Oscars.



(Suriname Mirror/Vanguardia/AFP/Twitter/Puebla Online)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten