woensdag 3 juni 2020

Politie Bonaire: 'On de binnenstad sprake van toenemend geweld en overlast'

Agenten geconfronteerd met verzet en geweld in weekend


De politie zag zich het afgelopen weekend genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen. Een keer verzette een verdachte zich tegen zijn aanhouding waarna omstanders zich ermee gingen bemoeien en de politieagenten bedreigden, bij een ander incident reageerden de vechtenden niet op de sommatie om op te houden. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 3 juni 2020.

De politie geeft aan, dat er in de binnenstad sprake is van toenemend geweld en overlast die dit veroorzaakt. Zij zegt nadrukkelijker aanwezig te zullen zijn.

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 mei werd tijdens een patrouille op de Kaya L.D. Gerharts een dienstdoende agent beledigd door een overstekende voetganger. Nadat de voetganger hierop werd aangesproken ging iemand anders zich ermee te bemoeien. Deze persoon begon de politie te beledigen en gaf geen gehoor aan de bevelen van de politie. Daarom werd overgegaan tot aanhouding van de 31-jarige man, waarbij de verdachte zich verzette. Vervolgens begon een groot aantal omstanders zich ermee te bemoeien en bedreigingen te uiten richting de politieagenten. Een agent zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen waarop door de menigte echter niet werd gereageerd. Om de rust te herstellen werd er door een andere agent nog een waarschuwingsschot gelost.

Een dag later was het weer raak.

Zondagochtend omstreeks 3.00 uur werd er in het centrumgebied preventief gepatrouilleerd door de politie. Een bestuurder van een auto ging demonstratief feveren in het bijzijn van de politie en de aanwezige menigte, en reed vervolgens weg. Er werd een achtervolging ingezet die in Nort Saliña eindigde. De 28- jarige bestuurder van de auto, een man met de initialen Y.J.C., werd aangehouden wegens het in gevaar brengen van verkeer en verzet tijdens zijn aanhouding. De medepassagier, een man van 26 jaar met de initialen J.M.M.B., werd aangehouden wegens het niet voldoen aan de identificatieplicht. De auto werd in beslag genomen. Even later kregen in het centrum van Kralendijk twee personen ruzie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten