woensdag 3 juni 2020

Extra patrouilles, repatriëringsvluchten voorlopig opgeschort

Aantal controleposten aan de grenzen en in het binnenland verruimd


De persconferenties van het Covid-19 Managementteam hebben sinds dinsdag 2 juni 2020 een nieuw gezicht gekregen: vrijwel iedereen aan de tafel droeg een masker of neus/mondbedekking. Zowel kolonel Daniëlle Veira als onderdirectrice van het Directoraat Nationale Veiligheid majoor Gwendoline Babel, gaven op de Covid-19 persconferentie aan, dat niet alleen het aantal controleposten aan de grenzen en in het binnenland verruimd zijn, maar dat ook de surveillances en patrouilles opgevoerd zijn.

De Nickerie- en Corantijnrivier, te South Drain, Wakai, de backtrack route, Burnside, de dijk bij Totness en andere posten hebben extra bemensing gekregen. Benadrukt werd, dat de controleposten en checkpoints, net als alle andere maatregelen, er niet zijn om mensen te duperen, maar om de hele gemeenschap te helpen beschermen, en er werd weer opgeroepen tot de medewerking van een ieder.


Veira zei ook, dat tot nader order de repatriëringsvluchten zijn opgeschort, omdat de capaciteit aan mankracht en quarantaineplekken, maar ook eventuele opvang van positieve gevallen, met de nieuwe situatie nu ontoereikend zou zijn. De laatste exit screening van de repatrianten uit Nederland is maandag prima verlopen.

Veira ontkende, dat de districtscommissarissen in Sipaliwini Humphrey Jeroe of Yvonne Pinas in de Anthony Nesty Sporthal, ANS, waren geweest, maar er zijn wel berichten, dat andere mogelijk besmette personen of mensen die met besmette personen in contact zijn geweest, waaronder een rekruut, in de ANS waren de laatste dagen. Dat was de reden, dat de werkzaamheden gestaakt werden en de ANS volledig ontsmet werd, waarna het werk weer verder kon dinsdag.

Kolonel Veira zei, dat indien er een totale lockdown vereist is, omdat de gezondheid van de gemeenschap dat vereist, die alleen zal komen na overleg tussen alle relevante actoren en met goede overweging van alle mogelijke aspecten. Het wordt inderdaad wel overwogen en besproken, maar alle stakeholders worden geraadpleegd en bij beslissingen betrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten