woensdag 3 juni 2020

Nieuw personeel Esther Stichting ontvangt geen salaris, maar slechts voorschot

Medewerk- (st)ers in november 2019 en januari dit jaar in dienst genomen


Ongeveer dertig personen die in november 2019 en januari dit jaar in dienst zijn genomen bij de Esther Stichting hebben timmer een salaris ontvangen. Dit zeggen 'ingewijden' dinsdag 2 juni 2020 in de Ware Tijd. Ze kregen wel een voorschot van Srd 1.000 per maand, maar voor mei is ook dit bedrag uitgebleven. 

Toen deze medewerk(st)ers contact maakten met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) werd hen gezegd, dat er geen geld is, maar dat er wel naar toe gewerkt wordt, dat de mensen krijgen waarop ze recht hebben.

Mensen zijn aangetrokken, omdat er een personeelstekort was. Het gaat om verpleegsters, keukenpersoneel, portiers, wasserijmedewerkers en administratieve krachten. Ze zouden drie maanden moeten werken voordat ze salaris zouden ontvangen. Een bron vertelt, dat er niet alleen bij Esther Stichting mensen in dienst zijn genomen, maar ook bij andere dienstonderdelen.

De gedupeerden zijn ook boos dat iemand die in maart is begonnen met werken al een vaste aanstelling heeft. 'Wij vragen ons af hoe dat kan. Hoe staat het met hen die het vorig jaar in dienst zijn getreden?' 

Directrice Liefda Somo van Esther Stichting was niet bereikbaar. Twee weken geleden had de Ware Tijd de kwestie al aangekaart bij de directrice van SoZaVo, Angela Salmo, die toen had beloofd te onderzoeken wat er gaande is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten