woensdag 3 juni 2020

Kustwacht Caribisch Gebied zet bij Aruba 'Unmanned Aerial Vehicle' in in strijd tegen Covid-19

UAV als extra middel ingezet om maritieme grens van Aruba te bewaken


Aruba heeft het Covid-19 goed onder controle en dat wil men ook graag zo houden. De interne economie op het eiland is geleidelijk aan het opstarten en de overheid is met versoepeling van de maatregelen gestart. Om de heropening van de economie te behouden en de economie nieuw leven in te blazen is het belangrijk, dat het eiland beschermt blijft van mogelijke illegale aanlandingen met boten met Cocvid-19 besmettingen aan boord, aldus de Kustwacht Caribisch Gebied vandaag, woensdag 3 juni 2020. 

Het Unmanned Aerial Vehicle (UAV) wordt als een extra middel ingezet om de maritieme grens van Aruba te bewaken. De UAV hrrft vandaag haar eerste testvlucht gevlogen.

Het UAS is onderdeel van de bijstand van Defensie in het Caribisch Gebied aan de Kustwacht voor de grensbewaking.


De specialisten van de UAV-eenheid die het apparaat gaan bedienen hebben de strenge maatregelen tegen het Covid-19 virus zelf ook ervaren. De groep heeft veertien dagen in strikte afzondering geleefd. Dagelijks is bij iedereen de temperatuur gemeten en zijn ze gecontroleerd op ziekteverschijnselen.

De UAV-eenheid van Defensie is op Aruba om te helpen voorkomen dat het Covid-19-virus weer de kop op steekt en werkt in dienst van de Kustwacht. Het team gaat boven zee patrouilleren om te bewaken of ongecontroleerde personen illegaal Aruba proberen binnen te komen.

Het UAV is voorzien van camera’s om te signaleren of vaartuigen die Aruba naderen mogelijk illegale mensen aan boord hebben. Zodra de UAV een verdacht vaartuig signaleert wordt de Kustwacht hiervan op de hoogte gesteld. De Kustwacht heeft met de komst van het UAV de ‘eyes-from-above’ en zodoende een goede aanvulling om illegale vaartuigen te onderscheppen voordat zij de kust van Aruba bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten