woensdag 3 juni 2020

In totaal zijn 55 personen positief getest sinds 13 maart

Nu liggen er totaal 45 personen met Covid-19 in ziekenhuizen



De Covid-website is weer aangepast. De teller is met één gestegen. Nu liggen er totaal 45 personen in ziekenhuizen. In totaal zijn 55 personen in Suriname positief getest sinds 13 maart. Dit bericht Starnieuws vanmiddag, woensdag 3 juni 2020.

Vanaf morgen18.00 uur geldt voor een week een total lockdown. Essentiële diensten blijven echter wel actief, waardoor het publiek voeding kan aanschaffen. De winkels zullen open zijn, maar alle maatregelen moeten in acht worden genomen. Mensen die op straat gaan voor essentiële aankopen, krijgen geen problemen. In een personenauto mogen niet meer dan twee personen zitten voor het doen van boodschappen of om naar het werk te gaan.

Alleen essentiële bedrijven zullen open zijn, heeft directrice Nationale Veiligheid Danielle Veira vanmiddag uitgelegd tijdens de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.


De directrice van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme, Rachel Koningsbloem-Pinas, benadrukte dat er niet moet worden gehamsterd. De winkels worden normaal bevoorraad. Er zijn afspraken gemaakt met de winkeliers. De bakkerijen zullen normaal brood bakken. Belangrijke diensten blijven werken, maar kledingzaken en andere winkels die geen voeding verkopen, zijn gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten