donderdag 18 juni 2020

Covid-19 Managementteam start binnenkort met digitale dispensatieprocedure

'Met digitaal systeem zal verstrekken  dispensatie en controleren door politie op geldigheid efficiënter verlopen'


Het Covid-19 Managementteam stapt binnenkort over op een digitale dispensatieprocedure. Het streven is om maandag 22 juni het QR-dispensatie scansysteem in te zetten. 'Met dit digitaal systeem zal het verstrekken van dispensatie en het controleren door de politie van de geldigheid van de dispensatie efficiënter verlopen', zegt majoor Gwendoline Babel, onderdirectrice van het Directoraat Nationale Veiligheid en lid van het Covid-19 Managementteam tijdens de reguliere persconferentie woensdag 17 juni 2020. 

Het systeem is aangesloten op het netwerk van de politie. Dit zal het controlewerk voor de politieambtenaren vergemakkelijken. Dispensatie zal dan in plaats van uit een brief, uit een barcode bestaan.

'Bij controle hoeft de politie slechts de barcode te scannen om te weten of de dispensatie geldig is of niet', legde Babel uit, aldus het Nationaal Informatie Instituut.

Het Covid-19 Managementteam blijft dagelijks vele aanvragen krijgen voor dispensatie en kan met deze nieuwe werkwijze sneller de aanvragen afhandelen, zonder dat burgers uit huis hoeven voor het ophalen van een dispensatieformulier.

Het Managementteam krijgt met Vaderdag in het vooruitzicht, veel dispensatieaanvragen voor het vieren van Vaderdag. 'Voor het vieren van Vaderdag wordt geen dispensatie verleend', zei Babel.

Waar wel dispensatie voor kan worden aangevraagd, zijn speciale verzoeken voor huwelijken, en begrafenissen/crematies. Deze aanvragen moeten ruim drie dagen vooraf worden ingediend, zodat ze kunnen worden gescreend en een ieder die aanwezig moet zijn op het evenement dispensatie krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten