zaterdag 9 mei 2020

VHP-Assembleelid Gajadien: 'Abdoel is bezeten van misleidingen'

'Vanwege zijn misleidingen kan hij niet inzien, dat de Valutawet nooit heeft gewerkt'


De Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren ('Valutawet') is onlangs door de rechter opgeschort. NDP-fractieleider Amzad Abdoel is echter van mening, dat de rechterlijke macht op de stoel van De Nationale Assemblee (DNA) wil gaan zitten en dat die om die reden de Valutawet heeft opgeschort. Ofschoon bewezen is, dat de wet nooit heeft gewerkt, heeft de wet volgens Abdoel wel ervoor gezorgd, dat de koers omlaag is gegaan. 

Abdoel beweert, dat de NPS en de VHP niet aan de kant van het volk staan en hebben daarom ervoor gezorgd dat de Valutawet werd opgeschort, zodat de koers weer omhoog kan gaan.

'Abdoel is bezeten van misleidingen. Te allen tijde moet er recht gesproken kunnen worden. Elk instituut mag het recht zoeken, daarom zijn wij naar de rechter gestapt. De Valutawet is nimmer op de formele manier tot stand gekomen. Er zijn regels die je moet naleven voordat een wet goedgekeurd en afgekondigd kan worden. En als je die niet in acht neemt, zoeken wij gerechtigheid', aldus VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien vrijdag 8 mei 2020 in De West.

Volgens Abdoel zijn de processen en procedures die het parlement heeft gevolgd, om de Valutawet goed te keuren, correct. Ook zegt hij, dat er geen sprake is geweest van indiening van een andere wet, die bekrachtigd werd. 'We moeten nagaan of de rechterlijke macht de processen en procedures van de wetgevende macht, mag komen bepalen, of die wel of niet correct zijn. Dan is het hek van de dam, want wij bepalen de processen en procedures van de rechterlijke macht ook niet', aldus Abdoel.

Volgens Gajadien heeft de Valutawet nimmer op de juiste manier gewerkt, echter heeft die de wisselkoers juist verder de lucht in geduwd. 'Vanwege zijn misleidingen, kan hij niet inzien, dat de wet nooit heeft gewerkt. Je kunt niet zeggen dat de wet kracht heeft gehad, terwijl we nu 5 koersen hebben. De rijst- en goudsector, autohandelaren, Centrale Bank van Suriname, winkels en de zwarte markt, hanteren allemaal hun eigen koers. Dus Abdoel had beter zijn mond gehouden, dan denken het volk te kunnen misleiden', aldus Gajadien.

'Ik heb geen problemen met het feit, dat de rechter de wet voor toetsing naar het Constitutioneel Hof stuurt. De 7 Assembleeleden zouden dat ook door middel van een schrijven hebben kunnen doen. Dat wat de rechter heeft gedaan, baart mij wel zorgen. We zien hier dat de rechter op de stoel is gaan zitten van het Constitutioneel Hof en voorafgaand een besluit heeft genomen. De juristen moeten me uitleggen of dit wél kan', stelt Abdoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten