zaterdag 9 mei 2020

Verbrandingsoven Commissie is nu Stichting Bouta’s Milieuplan....

(Bron foto: NII)
Voorzitter van de stichting is NDP'er Boy Guardiola .....


Vanwege zogenoemde 'gewijzigde beleidsinzichten' vond minister van Volksgezondheid Antoine Elias het noodzakelijk de huidige Verbrandingsoven Commissie om te zetten in Stichting Bouta’s Milieuplan. De stichting opereert sinds vrijdag 8 mei 2020 zo zelfstandig mogelijk, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Het voornaamste doel van de stichting is toch het plaatsen en controleren van de landelijke verbrandingsovens. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van plaatselijke bewoners in het omgaan met de verbrandingsovens, zodat het huisvuil verwerkt kan worden. De installatie van deze stichting vond vrijdag plaats op het ministerie van Volksgezondheid door Elias.

Hij stelde, dat met behulp van de stichting Suriname een schoon land dient te worden en ook moet blijven. 'Wij hebben het Amazonegebied als een enorm bezit voor ons geliefd land Suriname', aldus Elias. De bewindsman benadrukte de waarde van het Amazonegebied en dat de gemeenschap er zorgvuldig mee dient om te gaan.

Het is de bedoeling dat er landelijk 120 verbrandingsovens geplaatst worden, verspreid over vier fases. In iedere fase zullen dertig verbrandingsovens opgeleverd worden.

'We hebben grote plannen', aldus voorzitter Boy Guardiola van de stichting. Hij stelde heel verheugd te zijn met dit moment. Volgens Guardiola zal het project vuilverwerking niet alleen werkgelegenheid creëren, maar zal ook zorg dragen voor een beter leefgemeenschap in Suriname. Als stichting zullen zij nagaan hoe zij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en eventueel andere ministeries kunnen bijstaan.

Rick Kromodihardjo, beschermheer van de stichting, is de mening toegedaan dat naast het landelijk plaatsen van verbrandingsovens, de stichting nu ook een mind shift dient te creëren bij de Surinaamse gemeenschap, zodat het project tot een succes mag gaan behoren. Volgens Kromodihardjo zal de gemeenschap bewust gemaakt moeten worden, dat huisvuil niet overal gedumpt dient te worden, maar dat zij het vuil nu ook daadwerkelijk in de daarvoor bestemde verbrandingsovens laten verwerken.

Het bestuur van de commissie, die nu is overgegaan in de stichting, is te rekenen vanaf 1 februari voor een zittingsperiode van drie jaar aangesteld en bestaat uit de volgende leden:
Boy Guardiola namens het ministerie van Volksgezondheid;
Wanita Ramnath namens het ministerie van Volksgezondheid;
Fariesha Karimbaksh namens Stichting Drs. L. Mungra Medisch Centrum;
Ester Aside namens het ministerie van Regionale Ontwikkeling en
Shaskeni Thakoerdien namens het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten