zaterdag 9 mei 2020

Assembleelid en NDP-kandidate Aida Nading ook belast met verstrekken voedselpakketten

'Mensen niet moeten denken dat het om voedselpakketten gaat van de NDP'...


Starnieuws bericht vandaag, zaterdag 9 mei 2020, dat voedselpakketten die door het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) uitgedeeld zullen worden, vanaf morgen verstrekt. De pakketten die tot nu toe zijn verdeeld, zijn ook 'Covid-pakketten' deelde Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, mee tijdens de update persconferentie - waar slechts twee journalistes aanwezig waren (ANP en de Ware Tijd) - van het Managementteam gisteren. 

Er is onduidelijkheid en kritiek over het feit, dat pakketten in boten met NDP-vlaggen en mensen in partijtenue zijn opgehaald en verdeeld. Assembleelid en NDP-kandidate Aida Nading is ook belast met verstrekken van pakketten. Het gaat om pakketten die via het Bureau Volkscontacten zijn gedistribueerd.

NCCR-coördinator, Jerry Slijngard, bevestigt dat de pakketten via een andere organisatie zijn afgehandeld. Veira deelde mee, dat alle pakketten die gestuurd worden naar het binnenland, in het kader zijn van de operatie ‘Drin dresi wakti siki’. Er zijn 2.350 voedselpakketten gestuurd naar het binnenland. 'Wij kunnen niet bepalen wat mensen wel of niet dragen wanneer zij hun werk doen. Waar wij voor moeten zorg dragen is dat de mensen de pakketten krijgen', sprak Veira. 'Wij kunnen niemand tegenhouden om in zijn partijkleuren rond te lopen', beweerde ze. Ook kan er niets aan gedaan worden als partijvlaggen worden
bevestigd aan de boten.

Eerder zei districtscommissaris Margaretha Malontie van bestuursressort Pamacca, dat de pakketten van de regering zijn en verdeeld worden onder leiding van NCCR en het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Assembleelid Nading heeft tegenover een verslaggever van radio Paakati verklaard op Dritabiki, dat het voedselpakket verstrekt wordt nadat president Desi Bouterse een gesprek heeft gehad met de traditionele gezagsdragers. De pakketten worden vanaf het Paramaccaans gebied verdeeld, legde Nading uit. Zij zegt dat zij erbij is op de rivier, maar dat wil niet zeggen dat de voedselpakketten van de NDP zijn. 'Tuurlijk mi weri mi bosroko, mi poti mi fraga', stelt Nading. Zij vindt dat mensen niet moeten denken dat het om voedselpakketten gaat van de NDP.


Zij heeft de kritieken ook gehoord. Nading zegt, dat het een politieke tijd is. Zij kan een bootsman niet verbieden om een NDP-vlag te hanteren of partijkleding aan te trekken. Zij voert aan, dat alle boten ook de Surinaamse vlag hadden. Het gaat om twintig tot dertig boten. Toen ze zag, dat mensen een probleem van maakten, heeft ze de NDP-vlaggen laten verwijderen.

Wat de verdeling over de pakketten betreft, vindt ze dat het goed loopt. 'Hier en daar zijn dingen verkeerd gegaan, maar dat zal verder besproken worden. Wij hebben de ondersteuning van iedereen nodig. De ziekte is niet van NDP, ABOP of BEP. Het kan iedereen treffen. Laten wij samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen de pakketten krijgt', vindt Nading.

Zij vraagt de mensen uit het gebied om haar te bellen als er een probleem is, maar geen foto's te maken en ingesproken berichten rond te sturen. 'Al maken zij duizend foto's, ik maak mij niet druk. Ik maak moeite om het werk te doen, zodat alles goed gaat.'

Veira deelt mee wat de inhoud van de pakketten is:
bruine suiker, blom, zout, uien, havermout, groene of gele erwten, sardien, bakkeljauw, thee, poedermelk, spijsolie, blacksoy, 10 kg rijst, 1 fles pindakaas, 1 pak maggie blokjes, 1 pak beschuitjes, 1 blik bruine bonen, 1 blik witte bonen, 1 tube tandpasta, 1 baal toiletpapier, handzeep, afwasmiddel, pineoil, 2 strips Paracetamol, 1 fles multivitamine en 1 kg kwak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten