zaterdag 9 mei 2020

Mexico: Twee mannen gearresteerd verdacht van wurging drie verpleegsters

Moorden houden geen verband met het ziekenhuiswerk van de vrouwen


Twee mannen zijn gearresteerd voor de wurging van drie verpleegsters, zussen, Celia, Araceli y Dora ‘N’. De autoriteiten sluiten elke link naar landelijke aanvallen op medisch personeel uit, uit angst voor de pandemie escaleert.

Uit eerste bewijsmateriaal blijkt, dat de verdachten, een verpleger en een gemeentelijke marktmedewerker in de twintig, van plan waren de vrouwen te beroven, wier lichamen werden gevonden in een huis in de stad Torreón, zei Miguel Ángel Riquelme, gouverneur van de noordelijke grensstaat Coahuila.


De moorden hebben niets te maken met het ziekenhuiswerk van de vrouwen, zei Riquelme vrijdag 8 mei 2020. Twee van de zussen waren verpleegster in het Instituto Mexicano del Seguro Social en de derde was een ziekenhuis administratief medewerkster. De vrouwen, die tussen de 48 en 59 jaar oud waren, werden donderdag vermoord, volgens het Instituto Mexicano del Seguro Social.


Bij sporadische incidenten in andere delen van Mexico zijn verpleegsters aangevallen, het openbaar vervoer uitgetrapt of hebben ze reinigingsvloeistoffen op hen gegoten, omdat ze bang waren dat ze het nieuwe coronavirus zouden kunnen verspreiden.


De Mexicaanse autoriteiten hebben de aanslagen aan de kaak gesteld en hebben er bij medisch personeel op aangedrongen om op straat geen uniformen of scrubs te dragen om te voorkomen dat ze het doelwit worden. Veel Mexicanen hebben hun medische hulpverleners geprezen en beschreven als helden, omdat ziekenhuizen een toenemend aantal mensen behandelen die aan Covid-19 lijden.


(Suriname Mirror/El Siglo de Torreon/Milenio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten