zaterdag 9 mei 2020

LVV voert reguliere inspecties uit bij vissersvaartuigen

(Bron foto's: NII)
Ministerie tracht beter beeld te krijgen van onregelmatig- heden in visserijsector


Vissersvaartuigen die bij de Nenesteiger aan de Anton Dragtenweg aanleggen, zijn vrijdag 8 mei 2020 door inspecteurs van het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geïnspecteerd. 

Tijdens de inspectie is gelet op de lengte van de vissersvaartuigen, de toegestane maaswijdte van de visnetten, illegale vaartuigen en of de boothouders beschikken over een geldig keuringsbewijs. De naam en registratienummer moeten ook op de juiste manier aangebracht zijn op het vaartuig. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Deze reguliere inspecties zullen op alle aanmeersteigers worden uitgevoerd. In het verleden zijn door de Visserij-inspecteurs vaak misstanden waargenomen waarbij onder andere enkele boothouders zich niet hielden aan de vergunningsvoorwaarden. Opmerkelijk waren de boothouders die één vergunning gebruikten voor het accommoderen van meerdere boten. Dit zorgt voor een grote druk op ons visbestand.

Voor een betere controle is sinds vorig jaar de inspectie op de vissersvaartuigen, door het directoraat Visserij opgevoerd. Hierdoor tracht het ministerie ook een beter beeld te krijgen van de onregelmatigheden die zich voordoen in de visserijsector. Zowel de overheid als de vergunninghouders wensen een ordening in de sector, echter is hierbij de medewerking van de sector van groot belang. Ordening van de sector betekent, dat een ieder zich moet houden aan de vastgestelde regels.

Het ministerie heeft een faciliterende rol en zorgt ervoor dat in goed overleg met de verschillende belanghebbenden, besluiten worden genomen voor de instandhouding van de natuurlijke visserijbronnen en het voortbestaan van de sector.

De ordening van de visserijsector is een grote uitdaging en minister Rabin Parmessar vraagt, dat alle neuzen één richting wijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten