zaterdag 4 april 2020

VSB en ASFA willen ministerie van HI&T advisren bij uitbreiden negatieve lijst

'Door over- leg en af- stemming kan voorkomen worden, dat onnodig weerstand ontstaat tegen deze overheidsmaatregel'


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft samen met de Surinaamse Associatie van Fabrikanten (ASFA) minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) dringend aandacht gevraagd voor de kwestie Besluit Negatieve Lijst. 

Uit de media hebben zij vernemen, dat er momenteel wordt gewerkt aan de uitbreiding van de negatieve lijst. De VSB heeft aangeboden het ministerie graag van dienst te willen zijn bij het samenstellen van die lijst zodat wij haar kunnen informeren over de mogelijke effecten, die zo'n maatregel zou kunnen hebben op een bepaalde industrie. Ook kunnen wij het ministerie adviseren of een mogelijke importrestrictie in strijd zou kunnen zijn met andere overeenkomsten, die de staat heeft met ondernemingen uit bijvoorbeeld de mijnbouw- en olie-en gassector.

Verder is ook aandacht gevraagd voor het direct treffen van de nodige voorzieningen voor reeds bestelde en betaalde goederen en of zeilende goederen. Ook pleiten de VSB en ASFA voor een transparante procedure om een eventuele ontheffing aan te vragen.

'Door overleg en afstemming kan voorkomen worden, dat er onnodig weerstand ontstaat tegen deze overheidsmaatregel.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten