zaterdag 4 april 2020

Militair aangehouden voor schenden avondklok

Avondklok geldt ook voor militairen en agenten tenzij ze een dienst draaien


Een militair is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 april 2020 aangehouden, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de partiële lockdown ofwel avondklok. De man is aan de Militaire Politie overgedragen, aldus de Ware Tijd. 

Nadat president Desi Bouterse op 27 maart tijdens een televisietoespraak de partiële lockdown aankondigde, benadrukte luitenant Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) dat de beperking ook geldt voor militairen en politie tenzij ze een dienst draaien.

Vrijdag onderstreepte Slijngard nog tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam nogmaals, dat de regels van de partiële lockdown 'in hun algemeenheid voor eenieder gelden'.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal zeven personen in Paramaribo aangehouden, die het verbod om tussen acht uur 's avonds en zes uur 's morgens op straat te zijn hebben geschonden. Een van de ongehoorzame burgers was onder invloed van alcohol.

Tijdens de controle kwam de politie een wegbarricade tegen op de hoek van de Toekomst- en Martin Luther Kingweg. Er werden geen personen ter plaatse aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten