zaterdag 4 april 2020

Sham Binda vermoedt politieke agenda achter mogelijk uitroepen noodtoestand

'De NDP begint in te zien dat ze geen kans meer maakt op 25 mei'

'Is het aantoonbaar dat de avondklok bijdraagt aan het indammen van Covid-19?'


Voor ondernemer en politicus Sham Binda (VHP) is er nu geen noodzaak voor de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand voor verdere bestrijding van Covid-19. Hij zegt zaterdag 4 april 2020 in het Dagblad Suriname, dat de samenleving grotendeels gehoor geeft aan de coronavirus maatregelen.

Zo wordt social distancing toegepast in supermarkten en bedrijven. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden mogen medewerkers van diverse bedrijven van huis uit werken. Op de werkplek zijn hygiënevoorschriften verscherpt, zowel voor bezoekers, klanten en personeel.

Binda ziet geen burgerlijke ongehoorzaamheid als zodanig. 'Waarom moet je dan een noodtoestand afkondigen? Wat is het strategisch beleid achter de noodtoestand? Heeft men een programma uitgewerkt in samenspraak met alle relevante actoren, het bedrijfsleven en maatschappelijke groepen?', vraagt hij zich af.

De avondklok bijvoorbeeld kwam als een donderslag bij heldere hemel, terwijl menigeen zich afvraagt wat het praktisch nut is om tussen 20.00 uur en 06.00 uur het volk te verbieden zich op straat te begeven. 'Is het aantoonbaar dat de avondklok bijdraagt aan het indammen van Covid-19?'

Binda voert aan, dat op het moment de regering overgaat om allerlei zaken te verbieden, er alternatieven gepresenteerd moeten worden. Welk invloed een noodtoestand kan hebben op de kleine ondernemers, kan Binda niet aangeven daar het niet duidelijk is welke regelen de regering zal hanteren.

Daar Binda een adequate onderbouwing mist voor het uitroepen van een noodtoestand, proeft hij een politieke agenda. 'Ik zie geen andere reden dan de verkiezing te verschuiven. De NDP begint in te zien dat ze geen kans meer maakt op 25 mei. Ze hebben al genoeg ellende veroorzaakt en het wordt met de dag erger.' 

Dat vicepresident Ashwin Adhin verkondigd heeft, dat de verkiezingen wel doorgaan op 25 mei geniet geen geloofwaardigheid gezien het tempo waarmee de NDP de noodtoestand voorbereid. 'Zelfs Nederland, waar het aantal coronagevallen aanzienlijk is, heeft geen noodtoestand afgekondigd', aldus Binda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten