zaterdag 4 april 2020

Ook voor overtreding 'shelter in place' op Curaçao geldt transactie van Naf. 750

OM waarschuwt iedereen om maatregelen ter voorkoming Covid-19 na te leven


Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao bericht vrijdag 3 april 2020, dat afgelopen zondag de overheid van Curaçao de huidige maatregelen heeft uitgebreid om de gevallen van Covid-19 op Curaçao in te dammen. De 'shelter in place' (keda kas/schuil thuis) maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen, dat minder mensen zich op straat voortbewegen om zo een mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie, als onderdeel van de justitiële keten belast met de handhaving van de openbare orde, benadrukt ook de noodzaak en het belang van een goede naleving van de door de overheid gestelde regels. In dit verband kondigt het OM aan, dat voor de 'shelter in place' (keda kas) maatregel - net als voor de 'toque de queda' (avondklok) maatregel - ook een transactie van Naf. 750,- geldt. Als iemand zich tussen 6 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds op straat bevindt zonder geldige reden zoals aangegeven door de Curaçaose overheid, overtreedt deze persoon de regels en zal hij of zij de transactie moeten betalen.

De overheid stelt strenge en concrete regels op voor de redenen en momenten dat een burger zich overdag op de openbare weg kan bevinden. De niet-naleving hiervan brengt een transactie met zich mee van Naf 750,-. Uiteraard blijven alle andere transactiebedragen die al in eerdere persberichten zijn genoemd van kracht, zoals bijvoorbeeld het bedrag van Naf. 750,- als iemand zich tussen 9 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends op straat bevindt (dus tijdens de zogenaamde 'toque de queda' avondklok).

Het OM waarschuwt iedereen om deze maatregelen met betrekking tot het voorkomen van Covid-19 nauwkeurig na te leven om verdere besmetting te voorkomen, maar ook om een transactiebedrag te vermijden dat kan oplopen als het naar het gerecht gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten