maandag 6 april 2020

Partijraadsvergadering Pertjajah Luhur keurt voordrachten kandidaten verkiezingen goed

Partijraads- vergadering aangepast vanwege de Covid-19 maatregelen


Met 109 stemmen vóór, één tegen en één ongeldig, hebben gemachtigden van kernen tijdens een partijraadsvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) gisteren goedkeuring gegeven aan voordrachten van de kandidaten. Dit meldt Starnieuws vandaag, maandag 6 april 2020.

Vanwege de Covid-19 maatregelen vond de vergadering aangepast plaats. In plaats van in één keer hun stem uit te brengen, meldden de gemachtigden zich steeds in kleine groepen van maximaal tien personen aan.

Met zeventien Assembleekandidaten is de lijst van Paramaribo het langst, terwijl Para en Coronie met elk slechts één kandidaat de kortste zijn.

Om het proces vlotter te laten verlopen, werd een filmpje vertoond waarin partijvoorzitter Paul Somohardjo uitleg geeft over de totstandkoming van de kandidatenlijst en de noodzaak tot de gotongroyong samenwerking met de ABOP. Hij eindigt zijn videoboodschap met: 'Niemand is volmaakt, maar we hebben onze uiterste best gedaan.'

In plaats van ongeveer twee uren die doorgaans worden uitgetrokken voor een partijraadsvergadering, heeft die van gisteren zo'n zeven uren geduurd.

'Het volgen van de WHO-richtlijnen (World Health Organization) met betrekking tot Covid-19 en de instructies die van overheidswege zijn gegeven, genieten echter hoge prioriteit', aldus Somohardjo.

De komende dagen worden de voorbereidingen afgerond voor de indiening van de finale kandidatenlijsten op 9 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten