maandag 6 april 2020

Bijna 5.000 mensen in Chili positief getest op nieuwe coronavirus en 34 mensen overleden

Cijfers tonen 'een constante neerwaartse trend' in het besmettings- percentage


Het Chileense ministerie van Volksgezondheid zei zondag 5 april 2020, dat 4.471 mensen positief zijn getest op het nieuwe coronavirus en dat 34 mensen zijn gestorven aan de ziekte. Terwijl 310 nieuwe gevallen werden ontdekt, tonen de cijfers 'een constante neerwaartse trend' in het besmettingspercentage, zei minister van Volksgezondheid Jaime Manalich.



In de afgelopen 24 uur zijn zeven patiënten overleden, wat het dodental op 34 brengt. Van de bevestigde gevallen zijn er 252 aan beademing geplaatst en 36 verkeren in kritieke toestand.

De laatste resultaten hebben ertoe geleid, dat de regering de totale quarantaine in 14 steden in het hele land heeft verlengd en gebieden met een toenemend aantal gevallen heeft afgezet met de hulp van politie en militairen.

Het heeft ook de volledige quarantaine op twee locaties, Puerto Williams en Rapa Nui, opgeheven, hoewel er speciale maatregelen zouden worden getroffen op de luchthavens in het gebied en de toegangspoorten. In het hele land is er vanaf 22.00 uur een avondklok tot 05.00 uur.

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten