maandag 6 april 2020

Costa Rica weigert toegang tot land aan toeristen en niet-ingezeten buitenlanders tot eind april

Daniel Oduber Quirós International Airport. Liberia, Guanacaste
Costa Rica heeft totaal 467 gevallen van nieuwe coronavirus en twee doden


Costa Rica heeft de toegangsbeperkingen in reactie op de coronavirus pandemie verlengd tot 30 april. Tot ten minste het einde van de maand zal Costa Rica toeristen en niet-ingezeten buitenlanders de toegang weigeren, zo  maakte het ministerie van Openbare Veiligheid maandag 6 april bekend. 

De beperking is van toepassing op de locaties van binnenkomst van het land via land, lucht of zee. Er kan een uitzondering worden gemaakt voor 'humanitaire gevallen', aldus minister van Openbare Veiligheid Michael Soto, maar die gevallen moeten worden goedgekeurd door de immigratiedienst, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken.



Oorspronkelijk was de gedeeltelijke sluiting van de grens gepland tot 13 april. Burgers, inwoners en toeristen mogen Costa Rica nog steeds verlaten. Toeristen en ingezetenen (niet-staatsburgers) die vertrekken, mogen het land pas op 1 mei weer binnenkomen. Voor iedereen die betrapt wordt op illegale binnenkomst in het land, wordt hun verblijfsstatus ingetrokken, zei Soto.

Bovendien krijgen burgers en inwoners die Costa Rica binnenkomen een verplichte 14-daagse quarantaine toegewezen door de immigratiepolitie.

Costa Rica heeft in totaal 467 gevallen van het nieuwe coronavirus en twee sterfgevallen tot en met maandag 6 april bevestigd.

'Costa Rica heeft tot nu toe geen sterke toename van het aantal gevallen gehad', zei minister van Volksgezondheid Daniel Salas. 'Dat is te danken aan enkele van de maatregelen die we hebben genomen, en ook aan de reactie van het publiek.'


Volgens de Amerikaanse ambassade zijn de commerciële vluchten tussen de Verenigde Staten en Costa Rica stopgezet. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn van plan begin mei de vluchten tussen de landen te hervatten, maar dat kan veranderen.

Het ministerie van Volksgezondheid blijft burgers en inwoners vragen niet-essentiële reizen te vermijden en waar mogelijk thuis te blijven.

(Suriname Mirror/The Tico Times/Twittet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten