donderdag 2 april 2020

Particuliere crèches moeten helft door ouders vooruit betaalde kosten terugbetalen

Kinderen zijn geen volle maand naar de opvang geweest vanwege Covid-19


De directrice van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Angela Salmo, vindt dat ouders die vooruit hebben betaald bij particuliere crèches de helft van dat geld moeten terugkrijgen. De ouders hebben er moeite mee om het volle pond te betalen, daar hun kind geen volle maand naar de opvang is geweest. Ouders die achteraf voor de opvang betalen, moeten de helft van het maandbedrag voor maart storten. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 2 april 2020.

Salmo zegt dat voor april nog niet betaald moet worden.

De overheid is bezig na te gaan hoe zij ondernemers kan compenseren die door de coronavirus-crisis in problemen zijn gekomen. Zo moeten de crèches de personeelskosten over de maand maart betalen. De eigenaren kijken uit naar compensatie door de regering, omdat ze geen inkomsten hebben en daardoor over de kop dreigen te gaan. Het personeel van kinderopvangcentra onder beheer van de overheid wordt gewoon doorbetaald.

De enige crèches die nog open zijn, zijn die op het terrein van ziekenhuizen voor kinderen van personeel. Een van de maatregelen in verband met de coronavirus-crisis is het sluiten van scholen en crèches van 16 maart tot voorlopig 14 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten