donderdag 2 april 2020

Bouva (NDP) belooft 15 studenten bouwperceel in het Altona-project

Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten blij met toezegging Bouva


Vijftien leden van de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten (VMSS) krijgen een bouwperceel op het Altona-project. Deze toezegging kreeg het VMSS-bestuur recent van Melvin Bouva (NDP), vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. 

VMSS-voorzitter Paul van Dun zegt donderdag 2 april 2020 in de Ware Tijd, dat Bouva de vijftien studenten eerder had beloofd dat ze een perceel zouden krijgen te Reeberg. 'Dat project is niet doorgegaan omdat de grond daar is uitgegeven aan landbouwers.'

'De vijftien studenten zijn indertijd geselecteerd door de commissie 'Screening en Toewijzing' van de vereniging. De toezegging van Bouva is goed nieuws voor de vereniging. 'Dit maakt mij bijzonder blij, omdat we zien dat we koersen richting het realiseren van onze doelstelling: elke student helpen aan een bouwperceel of woning', zegt van Dun.

De studentenorganisatie heeft vaak haar teleurstelling uitgesproken over de moeizame gang van zaken. Van Dun gelooft dat de concrete toezegging van Bouva zal bijdragen aan het herstel van de leden in de vereniging.

Bouva zegt, dat tot nu toe al een 'aanzienlijk aantal' jongeren via het project Studentenhuisvesting in aanmerking is gekomen voor een perceel of woning. Het zou gaan om studenten van het Polytechnic College, het Instituut voor de Opleiding van Leraren, de Anton de Kom Universiteit van Suriname en andere opleidingen. 'Jammer dat we het nu niet in één hit kunnen doen met de gebruikelijke bijeenkomsten, maar belangrijk is wel dat de studenten hun stukken in handen krijgen.'

Bouva vindt, dat de regering haar best doet om jongeren te accommoderen, maar ziet graag dat een groter percentage een perceel of woning krijgt.

Van Dun wacht nu tot eerdere afspraken voor projecten worden nagekomen. Zo beloofde de vorige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Cristien Polak, de vereniging 25 koopwoningen te Paramaribo-Noord, maar daar is tot nu toe niets van terechtgekomen. Bij navraag bij haar opvolger André Misiekaba kreeg de organisatie te horen dat het project wordt beheerd vanuit het Kabinet van de President.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten