donderdag 2 april 2020

Apache Corporation/Total S.A. boort tweede significante olievondst aan voor kust Suriname

'Het gaat om zeer substantiële olievoorkomen'

President Bouterse: 'De voorzienigheid heeft ons weer een geweldig cadeau gegeven'


Apache Corporation/Total S.A. heeft een tweede significante olievondst gedaan in het diepzeegebied van Suriname. Het gaat om Sapakara West-1. 

De topman van Apache, John J. Christmann, zegt in een vandaag, donderdag 2 april 2020  uitgebracht persbericht van het bedrijf (zie hierna) daarover:

'Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58. Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen, dat het om zeer substantiële olievoorkomens gaat. Belangrijk is dat onze gegevens aangeven, dat de Sapakara West-1 een afzonderlijk is en los staat van de Maka Central-1-ontdekking die we in januari van dit jaar aankondigden.'





Na voltooiing van de petroleumactiviteiten in Sapakara West-1, zal boorplatform Noble Sam Croft verhuizen naar het derde prospect in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt.

Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord.

President Desi Bouterse: 'Nadat we weken in de greep zijn gehouden en nog steeds in de greep zijn van Covid-19 heeft de voorzienigheid ons weer een geweldig cadeau gegeven. Het blijkt wel elke keer, dat wanneer we lijken op het diepste punt te zitten dat de grote man daarboven ingrijpt. Al de doemdenkers die al spraken over devaluatie van de Surinaamse dollar. We zullen de negatieve berichten achterwege moeten laten. Laten wij bij elkaar komen als Surinamers en kijken hoe wij nu en voor de toekomst een regime neerzetten, zodat dit land voor de komende decennia voor onze kinderen en kindskinderen kan zorgen.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten