donderdag 2 april 2020

Minister Ferrier: 'Scholen blijven langer gesloten wegens het Covid-19-virus'

Er worden voorbereidingen getroffen om lessen via televisie te verzorgen


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft donderdagmiddag 2 april 2020 tijdens de reguliere persconferentie van het nationaal Managementteam Covid-19 bekendgemaakt, dat de scholen langer gesloten blijven wegens het Coronavirus. De scholen zouden aanvankelijk op 15 april weer opengaan. Dat is echter niet haalbaar, zei Ferrier. 

'Kinderen komen normaal met de bus naar school. Met de bus worden 40 kinderen vervoerd en dat kan niet', zei Ferrier. Dat vindt Ferrier onverantwoord. In verband met community spreading blijven de scholen daarom langer gesloten.

Er worden voorbereidingen getroffen om de lessen via de televisie te verzorgen. Ferrier sprak over distance learning via televisieproducties via verschillende televisiezenders in Suriname. Volgende week start de eerste uitzending streamonderwijs voor de vijfde en zesde klassen van de lagere school. Die groep is belangrijk, omdat ze toets moeten maken, zei de Onderwijs-minister. Achttien lespakketten voor het streamonderwijs zijn al ready, zegt Ferrier.

Deze innovatieve manier van onderwijs wordt direct geïntroduceerd bij de leerlingen. De leerkrachten zullen mee moeten gaan met deze manier van onderwijs. Ferrier vraagt ook de medewerking van tv-stations.

Voor ruim 100 scholen in het binnenland worden ook extra maatregelen getroffen, zodat leerlingen ook innovatief onderwijs kunnen volgen.

Het ministerie wil met het afstandsonderwijs voorkomen dat er een achterstand zal ontstaan. In sommige landen is besloten dat de scholieren gewoon doorstromen naar de volgende klas. De zaken worden verder uitgewerkt.

(De Surinaamse Courant/Starnieuws/Suriname Herald)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten