donderdag 2 april 2020

Brazilië bevestigt eerste inheemse coronaviruszaak in de Amazone

Meisje (20) van Kokama-stam test positief op virus in district Santo Antonio do Içá

(Bron foto: Causa Operaria)


Een inheemse vrouw in een dorp diep in het Amazone-regenwoud heeft het nieuwe coronavirus opgelopen, het eerste geval dat gemeld is onder de meer dan 300 stammen van Brazilië, aldus de Servidores da Secretaria Especial de Saúde Indígena (Sesai) van het ministerie van Volksgezondheid woensdag 1 april 2020. 

De 20-jarige vrouw van de Kokama-stam testte positief op het virus in het district Santo Antonio do Içá, vlakbij de grens met Colombia, zo'n 880 kilometer de Amazone-rivier op vanaf de hoofdstad Manaus, zei Sesai in een verklaring.


Vier gevallen van coronavirus zijn bevestigd in hetzelfde district, waaronder een Braziliaanse arts die vorige week positief testte, wat de vrees opwekte dat de epidemie zich met verwoestende gevolgen zou kunnen verspreiden naar afgelegen en kwetsbare inheemse gemeenschappen.


Sesai zei, dat de vrouw een medisch hulpverleenster is die contact had gehad met de dokter. Ze was de enige persoon die positief testte onder 15 gezondheidswerkers en 12 patiënten die werden getest nadat de dokter het virus bleek te hebben, zei Sesai.

(De Surinaamse Courant/Projeto Colabora/Reuters/Visao/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten