donderdag 2 april 2020

Kleine steden in oostelijke Andes van Colombia desinfecteren lege pleinen en historische monumenten

(Bron foto: EFE-Carlos Ortega)
In La Calera spuit gemeente straten en voertuigen met natriumhypo- chloride


Kleine steden in de oostelijke Andes van Colombia proberen de verspreiding van het Coronavirus in de gemeenschap tegen te gaan door lege pleinen en historische monumenten te desinfecteren.

In La Calera, een satellietgemeenschap op 20 kilometer van Bogotá, spuit de gemeente straten en voertuigen met natriumhypochloride om infectie te voorkomen, aangezien de stad twee bevestigde gevallen van Covid-19 heeft.

'Wat we doen is ruimtes desinfecteren. Idealiter zou het dagelijks moeten worden gedaan, maar vanwege de omvang van het gebied dat moet worden bestreken, proberen we het binnen vijf en zeven dagen te herhalen', aldus Germán Aguilera van La Calera Public Works tegen persbureau EFE.


Volgens Aguilera was de ontvangst van bewoners bij de desinfectiecampagne over het algemeen positief, omdat ze begrijpen dat deze preventieve maatregel de gezondheid van alle burgers garandeert.

Dinsdag 31 maart 2020 kondigde het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid aan dat het land van de inperkingsfase van SARS-CoV-2 is overgegaan in een van de verzachtende, gezien de toename van het aantal gevallen in het hele land zonder epidemiologische link


Colombia registreerde woensdag1 april 1.065 gevallen en 17 sterfgevallen van Covid-19 en neemt drastische maatregelen om verspreiding van de gemeenschap te voorkomen, waaronder een 19-daagse landelijke quarantaine die begon op 25 maart en eindigt op 13 april, hoewel de regering van president Iván Duque een verlenging niet heeft uitgesloten.


(De Surinaamse Courant/EFE/The City Paper Bogota/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten