zondag 8 maart 2020

Vrouw die zich voordoet als bonuman aangehouden voor oplichting

Opdrachtgever vrouw ook gearresteerd

Man heeft slachtoffer Srd 4.000, 5.000 Amerikaanse dollar en 33.000 euro afhandig gemaakt


De vrouw X.V., die zich voordeed als een bonuman, is deze week door de politie van Munder aangehouden en in verzekering gesteld voor betrokkenheid bij de oplichting van een vrouw. De vrouw is opgelicht door K.M. met medewerking van V., aldus Waterkant.net vandaag, zondag 8 maart 2020. 

M., die inmiddels ook is ingesloten, heeft de benadeelde voor Srd 4.000, 5.000 Amerikaanse dollar en 33.000 euro opgelicht. K.M betaalde Xaviera Srd 1.000 voor haar medewerking.

Volgens verklaring van de vrouw heeft zij huiselijke problemen met haar man. Zij was radeloos en kwam toen plotseling in contact met K.M. die beweerde haar te kunnen helpen. M. hield de benadeelde voor een bonuman in Suriname te kennen die de problemen tussen haar en haar man kon oplossen. Echter, er moest wel daarvoor betaald worden en de radeloze vrouw stemde in. M. hield de benadeelde daarna voor, dat zij elkaar zouden bellen voor de betaling.

Uiteindelijk belde V. de vrouw op en hield haar voor, dat zij de bonuman is. De benadeelde geloofde V. en maakte een afspraak om haar te ontmoeten. Bij de ontmoeting verkleedde Xaviera zich als een man en vervormde haar stem. Zij hield de vrouw voor, dat zij de zoon van de bonuman is en dat haar vader niet kon komen.

De benadeelde stond toen het geld af, maar realiseerde zich daags daarna dat zij was opgelicht. De vrouw deed bij de politie aangifte van oplichting tegen K.M. en V..

De politie onderzoekt of deze verdachten meerdere mensen hebben opgelicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten