zondag 8 maart 2020

Luchtverkeersleiders gaan zondagavond 8 maart vanaf negen uur in actie

Luchtverkeers- leiders willen uit FISO en hergewaardeerd worden


De luchtver- keersleiders verenigd in de SATCA (Suriname Air Traffic Controllers Association) gaan vanaf negen uur vanavond, zondag 8 maart 2020, in actie en alleen zogenoemde 'emergency flights' afhandelen. Dit besluit is vandaag tijdens een spoed algemene ledenvergadering (alv) van de SATCA genomen, aldus Starnieuws. De bond van de luchtverkeersleiders zegt, dat de bal nu bij de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport, Vijay Chotkan, ligt. 

'De boodschap is duidelijk. De luchtverkeersleiders zijn ontevreden.' De bond had eerder overwogen om actie te voeren, maar koos ervoor om de alv het besluit te laten nemen.

SATCA-voorzitter Shakti Goerdat zegt, dat de minister wel een Whatsapp bericht voor hem heeft gestuurd, dat hij bereid is morgen met het bondsbestuur om de tafel te zitten. Goerdat, die de voorzittershamer in januari heeft overgenomen van Genaro Alpin, heeft de bewindsman laten weten, dat zij niet communiceren via Whatsapp. 'We hebben alles formeel gedaan en verwachten dat ook van de andere partij.'

In een telefonisch gesprek met departementsdirectrice Transport & Communicatie, Joyce Blokland-Wijnstein, heeft de bondsvoorzitter gezegd dat zij als bestuur alle stappen al hebben ondernomen om in dialoog te treden en te onderhandelen, 'maar, alle reacties vanuit het ministerie zijn uitgebleven'.

Goerdat zegt, dat de minister moet werken aan het primaire eisenpakket van de bond waarin onder andere is opgenomen om uit FISO (Functie Informatiesysteem van de Overheid) te treden. Ook de herwaardering van de luchtverkeersleiders is een heet hangijzer. 'Het secundair gedeelte van het wensenpakket interesseert ons voorlopig niet. We gaan exact en concreet voor het primair gedeelte.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten