vrijdag 6 maart 2020

Slechts paar honderd demonstranten bij tweede protest 'Pakittow' tegen regeringsprotest

(Bron foto: Facebook)
Waarschijnlijk wachten meeste potentiële demonstranten op verkiezingen

Organisator Biervliet beweert dat NDP gelieerde leerkrachten studenten hebben bedreigd niet naar protest te gaan...


Niet meer dan een paar honderd demonstranten was vanochtend, vrijdag 6 maart 2020, aanwezig bij de tweede protestdemonstratie tegen het regeringsbeleid op het Kerkplein. Waarschijnlijk wachten de meeste potentiële demonstranten op de verkiezingen. Initiatiefnemer Stephano 'Pakittow' Biervliet en anderen, voornamelijk studenten, spraken de aanwezigen vanuit een soundtruck toe.


Onder meer scholieren van het IMEAO-I, HAVO-II 2 en Scholengemeenschap Tamanredjo zijn vertegenwoordigt. De sprekers kaartten diverse issues aan. Scholieren repten over de 'gouden toekomst' die hen door president Desi Bouterse was beloofd. Daar merken ze tot nu toe weinig tot niets van.

Biervliet heeft de aanwezigen verteld, dat er 'duizenden' studenten naar de demonstratie zouden komen. Hij beweerde, dat dit niet zover is gekomen, omdat enkele leerkrachten die NDP gelieerd zijn, de studenten zouden hebben bedreigd dat ze het aan hun cijfer zullen merken als ze het protest zouden bijwonen.

Daarnaast beweerde Biervliet, dat enkele docenten in de telefoons van de leerlingen zijn gegaan om conversaties met hem na te gaan. De activist heeft de beweringen niet gestaafd.

De rode draad in de toespraken was, dat het beleid desastreus is. Verwezen werd naar de hoge koers, de hoge prijzen in de winkels, corruptie en andere kenmerken van wanbeleid.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten