vrijdag 6 maart 2020

Run op mondkapjes op Curaçao....

Laat je niet gek maken, mondkapje niet nodig, helpt niet tegen virus!’ 


Een virus wordt er niet door tegengehouden en dus ook het nieuwe coronavirus niet. Ondanks deze heldere boodschap is er op Curaçao toch een run op mondkapjes. Dat liet epidemioloog Izzy Gerstenbluth van Geneeskundige en Gezondheidszaken (G&Gz) gistermiddag weten tijdens een persconferentie samen met minister Suzy Camelia Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 6 maart 2020.

Gerstenbluth benadrukt dat de verkrijgbare mondkapjes geen adequate manier zijn om jezelf tegen Covid-19, zoals het virus officieel bekendstaat, te beschermen.


'Het beste is om afstand te houden van mensen die hoesten en niesen, want het virus wordt via druppeltjes overgebracht', zegt Gerstenbluth. 'Laat je niet gek maken, een mondkapje houdt het virus niet tegen, je hebt het niet nodig.'

Daarnaast blijft de belangrijkste boodschap: regelmatig handen wassen met water en zeep. Mocht dat niet voorhanden zijn, dan is desinfecterende handgel met minimaal 60 procent alcohol een goed alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten