vrijdag 6 maart 2020

Inverzekeringstelling oud-governor Centrale Bank Van Trikt met 30 dagen verlengd

In de zaak van Van Trikt moeten nog veel getuigen gehoord worden


De inverzekeringstelling van ex-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt is met 30 dagen verlengd door de rechter-commissaris. Dit wordt door zijn advocaat Irvin Kanhai vanmiddag, vrijdag 6 maart 2020, bevestigd op Starnieuws. 

Van Trikt zit sinds 6 februari vast. Kanhai merkt op, dat er nog geen verlenging heeft plaatsgevonden van Ashween Angnoe, partner van Van Trikt bij Orion. Hij is op 10 februari in verzekering gesteld. Kanhai zegt, dat hij vandaag stukken heeft gestuurd naar de rechter-commissaris waaruit blijkt, dat Angnoe diensten heeft verricht voor de Hakrinbank. Daarom is er een betaling geweest door het Belgische bedrijf, Clairfield, van 625.000 euro. Het project is samen met Clairfield uitgevoerd, aldus Kanhai.

Van Trikt wordt onder andere van malversaties en witwassen beschuldigd. Hij zou oneigenlijke contracten hebben ondertekend met Clairfield, zijn eigen bedrijf Orion, overfacturering van voertuigen. Een van de peperdure voertuigen heeft Van Trikt geschonken aan Angnoe. Justitie vermoedt dat het hier om een 'kick back' gaat.

Kanhai zegt verder, dat in de zaak van zijn cliënt, Van Trikt, nog veel getuigen gehoord moeten worden. Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt door de rechter-commissaris gehoord. De advocaat verwacht dat dit volgende week zal gebeuren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten