dinsdag 3 maart 2020

Man die huis in brand stak en zelfmoord pleegde was bekende 74-jarige wielrenner

Robby Frans D’Arnault zou met jachtgeweer op auto buurvrouw hebben geschoten en haar hond hebben doodgeschoten...



De man die gisteren zijn huis in brand stak en daarna een einde aan z’n leven maakte, is een bekende Surinaamse wielrenner van weleer. Volgens Waterkant.Net vandaag, dinsdag 3 maart 2020, gaat het om de 74-jarige Robby Frans D’Arnault, wonende aan de Kampong Ketjilweg in het district Saramacca.

D’Arnault, ook wel bekend als ‘Bouta van Saramacca‘, was de oudste en nog actieve wielrenner van Suriname. Hij won diverse prijzen en kreeg in 2003 nog een speciaal certificaat voor zijn aan de Surinaamse sportgemeenschap bewezen prestaties.

Hij begon in de jaren zestig met de wielrensport op de wielrenbaan bij de Surinaamse Voetbalbond, thans André Kamperveen Stadion.

D’Arnault heeft Suriname verschillende malen vertegenwoordigd in het buitenland waaronder Trinidad, Frans Guyana, Guyana en Barbados.

Waarom hij gisteren doordraaide en overging tot afbranden van zijn woning, is nog niet bekend. De man zou met zijn jachtgeweer op de auto van zijn buurvrouw hebben geschoten. Ook schoot hij haar hond dood. Vermoedelijk was hij op zoek naar de buurvrouw, maar die was niet thuis.

Het politieonderzoek is in volle gang.

Doorgedraaide man vernielt auto, steekt huis in brand en pleegt zelfmoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten