dinsdag 3 maart 2020

CIVD’er opent vuur op man die met nepgoud naar een goudopkoopbedrijf was geweest

Slachtoffer bedreigt lid CIVD met een mes


De politie van bureau Centrum heeft dinsdagmiddag 3 maart 2020 een melding ontvangen van een schietindicent aan de Waterkant, ter hoogte van Kentucky Fried Chicken (KFC). Uit het voorlopig onderzoek blijkt, dat het slachtoffer met nepgoud naar een goudopkoopbedrijf was geweest. Op een gegeven moment is hij van het bedrijf vertrokken en begaf zich naar de Centrale Markt, zo schrijft het Dagblad Suriname. 

Op de terugweg zag de goudverkoper een CIVD’er (Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) c.q. iemand van de bewaking van het goudopkoopbedrijf, met een ijzeren staaf en in zijn richting kijken. De man in kwestie voelde zich bedreigd en haalde een mes te voorschijn.

De CIVD’er heeft op zijn beurt zijn dienstwapen getrokken en daarmee vier schoten afgevuurd, twee in de lucht en twee gericht. De man raakte gewond door een kogel in zijn rechter bovenbeen.

De politie, die na de melding ter plaatse ging, heeft het wapen in beslag genomen. Het slachtoffer werd per ontboden ambulance vervoerd haar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie heeft de verdachte die had geschoten, nadat bekend was dat het gaat om een CIVD’er, overgedragen aan de Militaire Politie.

Het hoofd van de recherche van de Militaire Politie, Petrus Wasimin, zegt dat de zaak in onderzoek is bij de recherche van de MP. Het is niet bekend of de CIVD’er, J.V., al dan niet in verzekering wordt gesteld. Het onderzoek duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten