zaterdag 21 maart 2020

Boliviaanse regering kondigt een volledige quarantaine aan - Bolivia heeft tot dusver 19 Covid-19 besmettingen geregistreerd

'We moeten 24 uur per dag thuis zijn, de manier om het coronavirus te verslaan'


De Boliviaanse regering kondigde zaterdag 21 maart 2020 een volledige quarantaine aan die vanaf zondag van kracht moet worden in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus te stoppen. 'Het is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing voor het welzijn van iedereen', zei interim-presidente Jeanine Anez. 'We moeten 24 uur per dag thuis zijn', zei ze, en ze voegde eraan toe dat 'dit de manier is om het coronavirus te verslaan'


Slechts één persoon per gezin mag uitgaan om goederen te kopen bij levensmiddelenwinkels, die open zijn tot 12.00 uur. Alle voertuigen worden van de weg geweerd, behalve die met voorraden.

De afgelopen dagen zijn de oproepen voor de regering om een ​​totale quarantaine op te leggen, gestegen - van politieke leiders, regionale autoriteiten en medische verenigingen.

Bolivia heeft tot dusver 19 gevallen geregistreerd, veel minder dan de buurlanden zoals Brazilië, met meer dan 900, en Chili, met meer dan 500.


Een paar dagen geleden had Bolivia al een gedeeltelijke lock down opgelegd, waardoor de arbeidsduur werd verkort en nachtelijke reizen. Anez zei, dat de regering de komende dagen een regeling zou invoeren om de bevolking te helpen, inclusief de betaling van een gezinstoelage, een verlaging van de prijs van basisvoorzieningen en economische steun voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Managers in het grootste openbare ziekenhuis van La Paz klaagden echter in een verklaring, dat ze onvoldoende voorraden hebben om coronaviruspatiënten te behandelen en dat het personeel hiervoor onvoldoende opgeleid is.

(De Surinaamse Courant/AFP/VOA Noticias/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten