zaterdag 21 maart 2020

Autofabrikanten Nissan, General Motors (GM), Volkswagen, Ford en Honda leggen fabrieken in Mexico stil vanwege Covid-19

(Bron foto: Twitter)
164 Gevallen van het coronavirus bekend en een dode in Mexico


Autofabrikanten Nissan en General Motors (GM) leggen hun fabrieken in Mexico stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat kondigden beide bedrijven vrijdag 20 maart 2020 aan. Het Japanse Nissan en het Amerikaanse GM sluiten zich zodoende aan bij concurrenten Volkswagen, Ford en Honda, die eerder al hun productie in Mexico staakten om het virus. 

Nissan gooit vanaf woensdag zijn twee fabrieken en een onderzoekscentrum in het land dicht. GM heeft vestigingen in vier Mexicaanse staten, ook die gaan dicht.


Woensdag zei GM ook zijn fabrieken in de VS voorlopig te sluiten.


Mexico is, mede dankzij de nabijheid van de Verenigde Staten en de lage loonkosten, een van 's werelds grootste autoproducenten. In het land zijn tot nu toe 164 gevallen van het coronavirus bekend en er is een dode gevallen.

De Duitse autofabrikant Volkswagen zal zijn fabrieken in de Mexicaanse staten Puebla en Guanajuato tijdelijk sluiten om de volksgezondheid te beschermen, zei de Mexicaanse afdeling van het bedrijf vrijdag in een verklaring, te midden van groeiende zorgen over de verspreiding van het coronavirus.

De shutdowns worden van kracht op 30 maart en lopen tot 12 april, volgens de verklaring. Het bedrijf wees ook op een vertragende vraag en het risico van een tekort aan onderdelen als factoren in de beslissing om de productie in de fabrieken op te schorten.


Een andere Duitse autofabrikant die ook actief is in Mexico, BMW, zei vrijdag laat in een verklaring, dat het een reeds geplande Paasstop in zijn fabriek in de staat San Luis Potosi zou verlengen. De onderbreking begint op 28 maart en zal nu minstens tot 19 april worden verlengd.

De beslissingen van de twee autofabrikanten volgen andere maatregelen die in grote lijnen door bedrijven in Mexico zijn genomen, waaronder de nadruk op het zo mogelijk thuiswerken, beperkingen op reizen en persoonlijke groepsbijeenkomsten.

(De Surinaamse Courant/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten