zaterdag 21 maart 2020

Minister Hoefdraad was ondanks de lock down het land uit en is in thuis-quarantaine...

Autoriteiten zwegen over verblijf Hoefdraad in buitenland

Voorkeursbehandeling voor ministers Elias en Hoefdraad door meteen in thuis-quarantaine te mogen


Niet alleen minister Antoine Elias van Volksgezondheid, maar ook zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën was ondanks de lock down het land uit. President Desi Bouterse had zelf bekendgemaakt, dat hij Elias gevraagd heeft om op missie te gaan naar Cuba. Van Hoefdraad heeft hij niks gezegd, aldus Starnieuws zaterdagmiddag 21 maart 2020. 

Hoefdraad was gisteren ook niet in De Nationale Assemblee toen de ingrijpende wet over het valutaverkeer en wisselkantoren werd behandeld.

Beide bewindslieden zijn sinds hun aankomst in Suriname in hun eigen woning in quarantaine. Vrijdag werd tijdens de dagelijkse update persconferentie nog benadrukt, dat de mensen die uit Cuba en Miami terugkeren in overheids-quarantaine zouden worden geplaatst. Ook Cuba is intussen aangemerkt als hoog risicoland, deelde het Nationale Covid-19 managementteam mee. NCCR-coördinator Jerry Slijngard zei, dat er geen uitzonderingen zouden worden gemaakt, al zou de persoon heel goed zijn op zelfs de president.

Naast de twee bewindslieden zouden ook negen personen die uit Panama op de Cuba-vlucht zaten en negen anderen die uit Cuba komen, merendeels naar huis zijn gegaan. De Cubaanse artsen zijn slechts voor enkele dagen in het Savoie Hotel ondergebracht.

Verschillende mensen klagen volgens Starnieuws steen en been over de faciliteiten waar ze ondergebracht zijn en de opvang. Er was geen voeding en sanitaire omstandigheden laten te wensen over. Ook aan voeding voor kleine kinderen zou niet zijn gedacht.

Er is totaal geen mededeling gedaan, dat minister Hoefdraad ook het land uit was en waarom het noodzakelijk was om een uitzondering voor hem te maken. Ook is niet verteld, dat meer mensen die op de Cuba vlucht zaten, thuis in quarantaine zijn. Dit is ook niet af te lezen van de teller op de Covid-19 internetsite. De teller staat nu op 170 (in plaats van 172) overheids-quarantaine en 53 thuis-quarantaine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten