zaterdag 21 maart 2020

Foto's van grote zalen met honderden veldbedden leiden tot onrust, maar het zijn geen quarantaine faciliteiten

Foto’s zijn gemaakt van een training van het NCCR


Het Dagblad Suriname schrijft vandaag, zaterdag 21 maart 2020, dat op social media foto's circuleren van grote zalen met honderden veldbedden, zalen bij het KKF en kennelijk een sporthal. 

Deze foto’s zorgen voor ophef, aldus het dagblad, omdat de indruk wordt gewekt dat het om quarantaine faciliteiten zou gaan. Maar, het zijn foto’s die ook op de covid-19.sr website staan, van een training van het NCCR (Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbeheersing) voor het niet ondenkbare geval dat er een enorme uitbraak van het coronavirus zou volgen.

'Als, maar alleen in dat geval, er een zo grote uitbraak zou plaatsvinden, en dat heeft de samenleving zelf in de hand, dan zouden we misschien geen keus hebben vanwege gebrek aan betere faciliteiten om zieken – uiteraard met verplegenden, doktoren, en alle noodzakelijke voorzieningen – ergens onder te brengen. Als de samenleving zich houdt aan de instructies, zoals correct handen wassen, social distancing, thuisblijven indien mogelijk en alle andere instructies om verspreiding te minimaliseren, dan komt het niet zover', aldus dr. Ruben del Prado in het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten